Renčin blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pohľad mladého človeka na cigarety

Čo si mladé, 13 ročné dievča predstaví pod pojmom cigareta? Odpor a nepríjemný dym alebo pokušenie dosať sa bližšie k svetu dospelých?
Na otázku spomenutú vyššie sa odpovedá ťažko. Hlavne preto lebo je to veľmi individuálne. Čo si človek pomyslí keď vidí malé dievča, prakticky ešte dieťa, s cigaretou v ústach ako sa s hrdým úsmevom pozerá, či ju niekto všimne a obdarí ju obdivným pohľadom? Zrejme iba tú už snáď každému známu vetu ˝Táto dnešná generácia...˝ . No keď sa nad tým skúsim bližšie zamyslieť, pomaly sa prestávam diviť. Nedostávajú sa predsa k dnešným deťom len samé podnety k tomu aby fajčili, pili alkohol alebo nebodaj brali tvrdšie drogy? Keď si v telke zapnem večer film, vidím skoro v každom minimálne dve až tri scény s cigaretou. Keď idem poobede po ulici, vidím toľko mamičiek so zaveseným dieťaťom na jednej ruke, držiac cigaretu v druhej. Z koho si potom máme brať príklad keď nie z dospelých? Takmer každý teeneger sa snaží čím skôr priblížiť k tomuto svetu, chovať sa dospelo ako jeho rodičia, učitelia alebo iné vzory. Skoro všetko čo sa naučí, sa naučí od dospelých. Týmto článkom nechcem nikoho obviňovať že dáva zlý príklad svojim deťom alebo niečo podobné, alebo naznačiť aby sa prestali vysielať všetky filmy s cigaretami či alkoholom a pod. Chcem len aby keď nabudúce uvidíte 14 ročné mladé baby s cigaretou v ústach, nezačnite hneď kázeň o neporiadku zo špakov alebo dnešnej zkazenej mládeži. Skúste sa najprv zamyslieť prečo vlastne...

Čo život dá.. | stály odkaz

Komentáre

  1. Podľa mňa...
    ...máš absolútnu pravdu. Avšak čo sa týka televízie, môžme byť radi, že deti len fajčia, poprípade si dajú poldeci, a že nerobia ostatné veci, ktoré vidia denne v každom americkom seriály a filme - sex, tvrdé drogy, násilie... a obávam sa, že aj to príde. Možno skôr ako by sme chceli.
    publikované: 10.05.2013 11:19:28 | autor: therador (e-mail, web, autorizovaný)
  2. nerozumiem therador
    pokiaľ viem tak tvrdý chlast (rozumej poldeci) sa ráta medzi tvrdé drogy...
    publikované: 11.05.2013 09:48:10 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014